“KANSER HAFTASI FARKINDALIK PANELİ” DÜZENLENDİ. 07.04.2022

ÜNİVERSİTEMİZ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANLARINA “KANSER HAFTASI FARKINDALIK PANELİ” DÜZENLENDİ.

07.04.2022

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi birlikteliğinde kanserle ilgili farkındalığı arttırmak, kanserin nasıl önleneceği, tespit edileceği ve tedavi edileceği konusunda bilgilendirme amacıyla 07.04.2022 Saat 15.00’ da Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda panel düzenlendi. Panele Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk BAYRAKTAROĞLU, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Bekir Hakan BAKKAL, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Güldeniz Karadeniz ÇAKMAK ile İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan ŞAHİN, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet PINAR, Şube Müdürleri ve Bölge Müdürlüğü Çalışanları katıldı.

Orman Bölge Müdürü Faruk BAYRAKTAROĞLU Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açılış konuşmasında “Kanser, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan önemli bir toplum sağlığı problemidir. Kanser, sosyal, psikolojik ve ekonomik yönleri de olan, hastayı ve hasta yakınlarını etkileyen çok yönlü ve ciddi bir hastalıktır. Bu önemli sağlık sorununa karşı en büyük önlem farkındalıktır. Amacımız bu farkındalığı artırmaktır” dedi.

Kanserde Riskler, Tarama, Erken Teşhis ve Radyasyon/Radyoterapi içerikli panelde Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU’nun moderatörlüğünde ilk oturuma geçildi. İlk sunumda Prof.Dr.Güldeniz Karadeniz ÇAKMAK tarafından meme kanserinin ülkemizdeki güncel durumu, erken tanınması ve düzenli kontrollerle tedavisinin mümkün olduğu anlatıldı. İkinci panelist Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU, tiroid kanserinin riskleri, tanısı ve tedavisine yönelik sunumu gerçekleştirdi. Devamında Prof.Dr. Bekir Hakan BAKKAL ise hangi kanserlerde taramaların nasıl yapılacağı, radyasyon ile tedavi yöntemleri hakkında bilgiler aktardı.

Katılımcılar tarafından soruların cevaplanmasının ve yapılan değerlendirmenin ardından Orman Bölge Müdürü Faruk BAYRAKTAROĞLU tarafından panelistlere teşekkür edilerek verilen hediyeler sonrası panel başarılı bir şekilde tamamlandı.