ÜNİVERSİTEMİZ TIBBİ VE AROMATİK ÜRÜNLER TOPLANTISI ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  14.04.2022

ÜNİVERSİTEMİZ TIBBİ VE AROMATİK ÜRÜNLER TOPLANTISI ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14.04.2022

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma ve Geliştirmeye yönelik protokol çerçevesinde ZBEÜ Çaycuma Kampüsünde “Tıbbi-Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi” oluşturulmuştu. Koleksiyon Bahçesinde araştırma, geliştirme ve ürünlerin ortaya çıkarılması açısından çevrim içi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk BAYRAKTAROĞLU, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdür Doç.Dr.Hikmet YAZICI, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğrt.Üyesi Yasin HAZER, Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalından Prof.Dr.Hatice ÇÖLGEÇEN, Dr.Öğrt.Üyesi Şenol ALAN, Arş.Gr.Havva KARAHAN, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalından Dr.Öğrt.Üyesi Aysun Çelik SOYSAL, Farmakoloji Anabilim Dalından Dr.Öğrt.Üyesi Elif ÇINAR, Famakognozi Anabilim Dalından Dr.Öğrt.Üyesi Ekin KURTUL, Farmasötik Kimya Anabilim Dalından Dr.Öğrt.Üyesi Betül KAYA katıldı.

Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU’nun koordine ettiği ve yönettiği toplantıda Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk BAYRAKTAROĞLU ve ZBEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Hikmet YAZICI tarafından Çaycuma kampüsünde oluşturulan Tıbbi-Aromatik Bitkiler Koleksiyon Bahçesi hakkında güncel bilgiler verildi. Fidan dikimleri yapılan 18 çeşit tıbbi aromatik bitkiler hakkında alt yapı, distilasyon, izolasyon, ürün oluşturulması ve katma değeri yüksek ürünlerin ülkemiz tıbbi-aromatik alanına kazandırılmasına yönelik görüşler, katkılar ve öneriler alındı. Yapılacak araştırmalar için bir sonraki toplantı yeri ve zamanı kararlaştırılarak toplantı başarıyla tamamlandı.