OBEZİTE VE DİYABET UYGULAMA VEARAŞTIRMA MERKEZİMİZDE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “SAĞLIKLI YAŞAM PANELİ” YAPILDI

16.05.2022OBDİM EASO COM

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinde Geomatik Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Obezite ve Diyabette Farkındalık; Sağlıklı Yaşam Paneli” gerçekleştirildi.

Panele Rektör Yardımcısı ve Proje Danışmanı Prof.Dr. Hakan KUTAOĞLU, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selda SARIKAYA, Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU, Uzm.Dyt.Funda KASAPOĞLU, Fizyt. Elif Gizem MÜDERRİSOĞLU proje sorumlusu öğrencileri AykutAYDIN, , Geomatik Mühendisliği Fakültesi öğrencileri Aykut AYDIN, Yavuz Selim ÖZDİL, Gizem ARSLAN, Geomatik Mühendisliği Fakültesi öğrencileri katıldı.

Panel öncesinde isteklilerin ağırlıkları,boyları, vücut kitle indeksleri, bel çevreleri, tansiyonları ve diyabet riskleri tespit edilerek bilgilendirmeler yapıldı.

Panelin açılışında Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şenol HAKAN KUTOĞLU projenin sağlıklı yaşam farkındalığını sağlayacağını, katılımcıların bu konuda alacakları bilgileri günlük yaşamlarında uygulayabileceklerini belirtti. Projenin oluşmasında ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Panelin ilk oturumunda Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU tarafından obezite, diyabet ve insülin direncinin ne olduğu, tanısı ve korunmak için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Devamında Uzm.Dyt.Funda KASAPOĞLU tarafından besinlerin özellikleri ve sağlıklı beslenme önerileri sunumu yapıldı. Arkasından Fizyt. Elif Gizem MÜDERRİSOĞLU sağlıklı yaşam için fiziksel aktivite ve egzersiz konulu sunum gerçekleştirdi.

Sunumların arkasından iletilen sorular cevaplandırılarak panel başarıyla tamamlandı.