Merkezi'miz “Avrupa Obezite Merkezi” Akreditasyonunu Yeniden Almayı Başardı

“Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi”miz “Avrupa Obezite Merkezi” Akreditasyonunu Yeniden Almayı Başardı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği (European Association for the Study of Obesity, EASO) tarafından üç yıllığına (1 Temmuz 2022 - 30 Temmuz 2025) obezite yönetimi yapan bir merkez olarak yeniden akredite edildi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu yeniden akreditasyon ile ilgili şunları söyledi: “ Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (https://obdm.beun.edu.tr/) 2017 yılından bu zamana eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetleriyle Avrupa Obezite Araştırmaları Merkezi (Collaborating Centres for Obesity Management EASO) tarafından 1 Temmuz 2019 - 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında üç yıllığına Avrupa’da obezite yönetimi yapan bir merkez olarak akredite edilmişti. Akreditasyon süreci ve sonrası gerçekleştirdiğimiz Merkez faaliyetleri ile süre bitiminde yeniden başvuru yaptık. Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği’nce (European Association for the Study of Obesity, EASO) yapılan değerlendirme sonucunda 1 Temmuz 2022 - 30 Temmuz 2025 arasında Avrupa’da obezite yönetimi yapan bir merkez olarak yeniden akredite edilmiştir.  Merkezimiz, Avrupa’da 102 merkezden biri, Türkiye’de ise akredite edilen 17 merkezden birisidir. (https://easo.org/coms-2/)

Merkezimizin faaliyetlerinin yürütülmesinde desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER’e, önceki Rektörlerimizden şimdiki Mili Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e, önceki Rektörümüz Prof.Dr.Mustafa Çufalı’ya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Can’a, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özcan PİŞKİN’e, Merkezimiz Yönetim Kurulu ve Danışma Kuruluna, akademik ve idari çalışanlarımıza, hastalarımıza ve yakınlarına teşekkürlerimi sunarım.”