Üniversitemiz Obezite Ve Diyabet Uygulama Ve Araştırma Merkezi Çalışanları Merkezin Akreditasyonunu Kutladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezinin geçen aylar içerisinde Avrupa Obezite Araştırmaları Derneğine (European Association for the Study of Obesity, EASO) yaptığı akreditasyon başvurusu değerlendirilmiş ve kısa sürede sonuçlanmıştı.  Merkezimiz, açılışından bu yana yaptığı eğitimler, araştırmalar ve sağlık hizmeti faaliyetleriyle değerlendirilmiştir. Başvurusunun bu kabulü ile 1 Temmuz 2019-30 Haziran 2022 yıllarında geçerli olacak şekilde akredite olmuştur. Akreditasyonun kabulü ile Merkezimiz,  Avrupa’da obezite yönetimi, tedavisi yapan merkezlerin kalitesi ve niteliklerini sağladığı, Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği ile birlikte yapılacak eğitimler, kurslar, araştırmalar ve benzeri bilimsel her türlü faaliyette işbirliği yapacak bir merkez olmuştur. Avrupa Obezite Araştırmaları Derneği tarafından üç yıllığına akreditasyonunun kabul edilmesi üzerine Merkezimizde akademik ve idari personelleri kutlama yaptı.

Kutlamada Merkez Müdürü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU, 2017 yılında faaliyete geçtikten sonra Merkezimizin faaliyetlerinin giderek ulusal ve uluslararası tanınırlığının ve kabülün arttığı, özellikle obezite polikliniği, diyabet polikliniği, aile hekimliği polikliniği, podoloji polikliniği, diyet polikliniği, yürüme analizi laboratuvarı, tabanlık yapım atölyesi, kan alma, EKG çekimi, ölçüm istasyonu, danışma, güvenlik, temizlik birimimizden transfer birimlerimize kadar güler yüzle ve özveriyle çalışmaları yürüttüklerini, buraya başvuruda bulunan hastaların sorunların tespiti, tanıları ve tedavilerinin ayarlanmasında güncel rehberler ve standartların uygulandığı, bu uygulamada emeği geçenlere, akademik ve idari personellere, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Şenay ÖZDOLAP ile çalışanlara, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr. Murat CAN ile Akademik ve idari personellerine, her zaman her türlü desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Müdür Bayraktaroğlu, Merkezimize obezite ve diyabet hastalıklarına yönelik teorik ve pratik eğitimlere gelen ve çalışmalarını tamamlayan, hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücüyle koruyacak, mesleğini öğretenlere, meslektaşlarına saygılı ve minnettar, tıbbi bilgilerini hastaların yararına en yüksek düzeyde sunacak Tıp Fakültesi dönem 6 internleri-yeni mezun hekimlerimize ve Tıpta Uzmanlık Öğrencilerine başarılar diledi.

30.06.2019