Ülkemizin Ve Üniversitemizin Podoloji Yüksek Lisans Programı İlk Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tezli Podoloji Yüksek Lisans Programı ilk mezunlarını vermeye devam ediyor. Podoloji Yüksek Lisans Programı, Ülkemizde sadece Üniversitemizde bulunmaktadır ve tek İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programının ilk öğrencilerinden Fzt. Gizem ALARÇİN ve Fzt. Tuba ESER, başarılı tez savunmaları sonrası eğitimlerini tamamladılar.

Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Podoloji Yüksek Lisans Porgramı Yürütücüsü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU konuyla ilgili şunları söyledi. “Sadece Üniversitemizde bulunan ve tek olan Podoloji Yüksek Lisans Programı 2017 yılında eğitime başladı. Dört yüksek lisans öğrencisiyle eğitimi yürüterek 2019 yılında llk mezunlarımızı verdik. Öğrencilerimiz  Fzt. Gizem ALARÇİN ve Fzt. Tuba ESER 27.08.2019 tarihinde yapılan tez savunmaları verdiler ve başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak mezun olmayı hak ettiler.

Öğrenci Fzt. Gizem ALARÇİN’in tez savunmasında Danışmanı Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU başkanlığında, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Selda SARIKAYA ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğrt.Üyesi Atilla ÖNMEZ jüri üyeleri olarak bulundular. Öğrencimiz “TİP 2 DİABETES MELLİTUSLU BİREYLERDE AYAK POSTÜRÜNÜN PLANTAR DUYU VE BASINÇ DAĞILIMINA ETKİSİ” başlıklı tezi ile literatüre katkısını başarılı bir şekilde aktardı,

Devamında Podoloji Yüksek Lisans Öğrencisi Fzt.Tuba ESER!in tez savunmasında Danışman Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU,  Tıp Fakültemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selçuk KESER ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.Öğrt.Üyesi Atilla ÖNMEZ jüri üyeleri olarak bulundular.

Tuba ESER tez savunmada “OBEZİTELİ OLGULARDA SEGMENTAL VÜCUT YAĞ DAĞILIMININ STATİK VE DİNAMİK PLANTAR BASINÇLARA ETKİSİ” başlıklı tezini litaratüre katkılarıyla sunarak başarılı olmuştur.

Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezimiz eğitim, araştırmalar ve sağlık hizmeti sunumunda Ülkemizde öncü ve başarılı uygulamalarından olan ayak sağlığı ve bakımı kliniği, podoloji yüksek lisans ve doktora eğitimleriyle taçlanmıştır. Eğitim ve öğretim uygulamalarımızın başarısının önemli göstergesi, bu öğrencilerimizin başarılı bir şekilde tezlerini savunmalarıdır.

Eğitim programımızın sürdürülmesinde emeklerini esirgemeyen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin değerli öğretim üyelerine, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Şehmus ERTOP’a, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü önceki Müdürlerine, şimdiki Müdürü Doç.Dr.Zehra Safi ÖZ’e, önceki Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali BORAZAN’a, şimdiki Dekan Vekili Prof.Dr.Murat CAN’a, her aşamada destekleriyle Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkürlerimi sunarım” dedi.

05.09.2019