Ülkemizin ve Üniversitemizin Podoloji Yüksek Lisans Programı İlk Mezunlarını Verdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tezli Podoloji Yüksek Lisans Programı ilk mezunlarını verdi. Podoloji Yüksek Lisans Programı, Ülkemizde sadece Üniversitemizde bulunmaktadır ve tek İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programıdır.

Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Podoloji Yüksek Lisans Porgramı Yürütücüsü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU konuyla ilgili şunları söyledi. “Sadece Üniversitemizde bulunan ve tek olan Podoloji Yüksek Lisans Programı 2017 yılında eğitime dört yüksek lisans öğrencisiyle eğitime başladı ve devam etmektedir. Programın ilk öğrencileri 19.07.2019 tarihinde yapılan tez savunmaları ve sınavı ile başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olmayı hak etmişlerdir.

Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU başkanlığında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde görevli Doç.Dr.Erkan ŞENGÜL ile Tıp Fakültemiz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tez Danışmanı Dr.Öğrt.Üyesi Burçin ACUNER’in jüri üyelikleriyle Podoloji Yüksek Lisans Öğrencisi Banu ÖZEL” DİYALİZ YETERLİLİK PARAMETRELERİNİN AYAK DOLAŞIM VE CİLT ÜZERİNE ETKİLERİNİN TERMAL KAMERA BULGULARI ILE KARŞILAŞTIRILMASI”adlı tezini savunmuş ve sınavda başarılı olmuştur.

Devamında Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU başkanlığında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde görevli Doç.Dr.Erkan ŞENGÜL ile Tıp Fakültemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dlaı Öğretim Üyesi ve Tez Danışmanı Prof.Dr. Selçuk KESER’in jüri üyeliklerinde yapılan savunmada ve sınavda Podoloji Y.üksek Lisans Öğrencisi Ülker ÖZDEMİR ““KRONİK BÖBREK HASTALIĞI NEDENİ İLE HEMODİYALİZE GİREN HASTALARIN AYAKLARINDA NÖROPATİ DEĞERLENDİRMESİ” başlıklı teziyle başarılı olmuştur. Ayrıca yakın zamanda diğer öğrenciler de tez savunmalarını yapacaklardır. Mezun öğrencilerimizi tebrik eder, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Eğitim programımızın sürdürülmesinde emeklerini esirgemeyen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin değerli öğretim üyelerine, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Şehmus ERTOP’a, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Zehra Safi ÖZ’e, önceki Dekan Prof.Dr.Ali BORAZAN’a, Dekan Vekili Prof.Dr.Murat CAN’a, her aşamada destekleriyle Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya,  teşekkürlerimi sunarım” dedi.
İlk mezunlar nedeniyle Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç.Dr.Zehra Safi ÖZ, Ülkemizin akademi camiasında ve sağlık sektöründe öncü bireylerin yetişmesini sağlayan İç Hastalıkları Anabilim Dalı Podoloji Yüksek Lisans ve Doktora Programımızda İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Şehmus ERTOP’a, eğitim programımızın yürütücüsü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU’na, eğitimi yürüten Tıp Fakültemiz Öğretim Üyelerimize, Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkürlerini iletti. Ayrıca, ilk mezunlarımıza akademik ve çalışma hayatında başarılar diledi.

26.07.2019