Diyabet Okulu Eğitimleri

Merkezimiz Tip 1 Diyabet ve Tip 2 Diyabetliler için guruplar halinde Ek'te belirlenen gün ve saatlerde Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda Diyabet Okulu eğitimlerine başlayacaktır. Diyabet Okulunun amacı, diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanında günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay yaşam sağlamak. Diyabet Okulun da, bireylerin gündelik yaşamlarında karşılaştıkları beslenme, sosyal hayat,iş hayatı, özel hayat karşılaşılan sorunların pratik çözümleri anlatılıyor. Ayrıca diyabetin neden olacağı komplikasyonlar ve komplikasyonları önlemeye yönelik gerekli bilgiler de veriliyor. Diyabet ile birlikte yaşamanın öğretildiği bu okulda diyabetli bireyler, alacakları yanıtlar ile daha bilinçli ve diyabetini yönetir hale geliyor. Yaklaşık 2'şer saat süren 5 dersin sonunda eğitim programına başarıyla tamamlayan diyabetlilere Diyabet Okulu Diploması verilecek olup eğitimler ücretsiz ve tüm halkımız davetlidir.