ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ OBEZİTE VE DİYABET UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNDE PODOLOJİ - AYAK SAĞLIĞI VE BAKIMI İLE KOZMETİK AYAK BAKIM BİRİMİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Üniversitemiz Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Podoloji Polikliniği- Ayak Sağlığı ve Bakımı ile Kozmetik Ayak Birimi açılışı yapıldı. Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, Rektör Yrd. Prof. Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL, Rektör. Yrd. Prof. Dr. V. Haktan ÖZAÇMAK, Rektör Yrd. Prof. Dr. Seyfullah KARA, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul GÜNER, Tıp Fakültesi Dekan V.Murat CAN, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Şenay ÖZDOLAP, Üniversite Genel Sekreteri Hayri BULAZAR, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç.Dr.Sibel KOÇAK, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr.Selçuk KESER, Prof.Dr. Ender BÜYÜKGÜZEL, Prof.Dr. Selda SARIKAYA, Doç.Dr. Zehra Safi ÖZ, Kozmetik Ayak Sağlığı Biriminin tefrişatını “Merhum Serkan ÇOBAN” anısına yapan Sanofi İlaçları Ltd.Şti.’nden Diyabet İş birimi Direktörü Buğra KULAK, Diyabet İş Birimi Satış Müdürü Gözde HAKSAL, İnsan Kaynakları Müdürü Özlem KARLIBEL, Bölge Müdürü Şafak EKİNCİ, Bölge Satış Temsilcisi Murat KAŞDAŞ, Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Başkanı Osman DEMİR, Kütüphane ve Dökümantasyon Dairesi Başkanlığı çalışanı Zeynep ÇOBAN (Merhum Serkan ÇOBAN eşi) ve ailesi ile Merkez akademik ve idari personelleri katıldı.

Açılışa geçmeden önce Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI yaptığı konuşmada Merkezin kurulumu ve faaliyetlerinin Türkiye’de tek olduğu, Podoloji Ön Lisanas, Yüksek Lisans ve Doktora programına Podoloji Lisans programının açılması çalışmalarının devam ettiği, bu programların bu şekliyle Ülkemizde yalnızca bizim Üniversitemizde olduğu, Merkeze ait Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisinin TUBİTAK ULAKBİM TR Dizine iki yıllık süre içinde kabul edilmesinin Üniversitemiz ve Merkezimiz için sevindirici bir başarı olduğu, Beraberinde Batı Karadeniz Tıp Dergisinin de incelemelerinin tamamlanmak üzere olduğunu, Merkez bünyesinde açılışı yapılacak Podoloji-Ayak Sağlığı ve Bakım Merkezi ile Kozmetik Ayak Bakım Biriminin Üniversitemize ve İlimize hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen akademik ve idari personellere teşekkürlerini iletti.

Konuşmanın arkasından Merkez Müdürü Prof.Dr.Taner BAYRAKTAROĞLU tarafından Merkezin kuruluşu, faaliyete geçişi, eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ile yenilikleri hakkında sunum yapıldı. Merkezin Podoloji-Ayak Sağlığı ve Bakımı Biriminin alt yapısının Prof.Dr.Selçuk KESER’in yürütücülüğünde Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Alt Yapı projesiyle gerçekleştirildiği, Kozmetik Ayak Bakımı Biriminin ise Sanofi İlaçları Ltd.Şti. tarafından mesleği başında hayatını kaybeden çalışanı merhum Serkan ÇOBAN adına tefriş edildiği, Üniversitemiz öğrencilerinin pratiklerinin yanı sıra hasta hizmetinin de bir parçası olduğunu, Merkez faaliyetlerinin bu noktaya gelmesinde ve sürdürülmesinde desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof.DrMustafa ÇUFALI’ya, Tıp Fakültesi Dekanı Murat CAN’a, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü (Başhekim) Prof.Dr.Şenay ÖZDOLAP’a, akademik ve idari çalışanları ile katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.

Sunum sonrası Merkez içinde Podoloji Polikliniği-Ayak Sağlığı ve Bakımı ile Kozmetik Ayak Bakım birimleri açılışı yapılarak yerinde yapılanlar görülecek şekilde gezildi.